Hjem » Gasrensning med aktivt kul

Gasrensning med aktivt kul

Hvis du mangler viden om hvad aktivt kul er, så kan du læse mere i vores indlæg: “Hvad Er Aktivt Kul”

Redigeret: 11. marts 2020
Forfatter: SB

Røggasrensning

Gasser udledt igennem røg kan indeholde farlige stoffer, som skal filtreres før det udledes i luften. Røggassen kan som eksempel stamme fra forbrændingsanlægs forbrændingsovne, hvor dioxin kan udskilles. I førnævnte eksempel kan der tilføres kalk og aktivt kul til den ubehandlet røggas, i et såkaldt tørt system. Dette er som en del af rensningsproceduren for at fjerne dioxinen.

Vi anbefaler at tage en snak med en rensningsanlægsleverandør, for flere detaljer om teknikken. Vi kan være en del af processen, med rådgivning, kommunikation og kulleverance.

aktivt kul pellets rensning
Aktivt kul pellets

Aktivt kul til rense forurening fra biogas

Det er essentielt at efterbehandle gassen og fjerne forurenende stoffer, før den kan omdannes til elektrisk energi, biomethan eller varme. Disse stoffer kan f.eks. være siloxaner, terpener m.v. 

Før gassen kan komme videre på naturgasnettet er det vigtigt at fjerne disse stoffer, for at forebygge problemer i f.eks. gasmotoren.

Om dette indlæg

Vi bestræber os på høj troværdighed, og faktatjek. Vores artikler er skrevet ud fra vores egen viden, erfaring og sammenlignet med uafhængige kilder.